Innovation Awards 2015 voor ANWB en Radboud UMC

cio-dinershow

31/03/2015 • Trends & Events • Views: 520

ANWB-CIO Teun van der Vorm en innovatiebaas Lucien Engelen van Radboud UMC Nijmegen hebben de jaarlijkse TIM Awards gewonnen voor de meest innovatieve IT-leiders van Nederland. Waar Van der Vorm de prijs kreeg als moedige veranderaar, ontving Engelen deze als toonaangevende inspirator. De Awards zijn dinsdagavond uitgereikt tijdens de zesde editie van de drukbezochte CIO Dinershow. Saltro, ISDC en Rockstart vielen in de prijzen in resp. de categorieën meest innovatieve Company, IT-vendor en Ecosystem. Goyello was genomineerd vanwege onze Agile/Lean benadering van onze klantuitdagingen en daar zijn we heel erg trots op!

De kracht van gamification

Brian Burke gaf de aftrap door de kracht van gamification aan te tonen. Engagement is natuurlijk nog steeds belangrijk, maar dat activeert mensen niet vanzelfsprekend. En dat is volgens Burke het nieuwe onderscheidende vermogen, mensen stimuleren om tot actie te komen. Gamification maakt dat mogelijk. 

Belonen van innovatie

‘The Innovation Manager Awards’ (kortweg TIM Awards of ook wel de Timmies) zijn een initiatief van ICT Media en CIO Magazine, bedoeld om innovatieve projecten te belonen en te stimuleren bij zowel leveranciers als afnemers op het gebied van IT. De prijzen worden elk jaar uitgereikt tijdens de CIO Dinershow in de Orangerie te ’s-Hertogenbosch. Pakweg 200 IT-verantwoordelijken en bestuurders van toonaangevende Nederlandse IT-leveranciers waren getuige van de uitreiking door juryvoorzitter Hennie Wesseling. “Wij zien dat het totale Nederlandse IT-ecosysteem in toenemende mate een collaboratieve en innovatieve mindset omarmt”, stelde ICT Media-CEO Rob Beijleveld, jurylid en initiatiefnemer van de innovatieprijzen na afloop. “Dat is een goede zaak. De Nederlandse IT-branche heeft per slot van rekening slechts bestaansrecht wanneer we samen de innovatie brengen die aansluit op de behoeften van klanten, consumenten en niet te vergeten de maatschappij als geheel.”

De finalisten op een rij

Alliander – Ontwikkelde een innovatief instrument voor inzicht in de impact van energietransitie: de overgang naar duurzame energiebronnen als wind, biomassa, waterkracht, zonne-energie, en geothermie. De SmartCap Toolbox simuleert visueel aantrekkelijk een groot aantal scenario’s en perspectieven ter onderbouwing van eventuele asset-investeringen.

ANWB  – Met de regelmatige introductie van innovatieve diensten voor leden en klanten loopt de ANWB voorop in de markten van hulpverlening, mobiliteit, vrije tijd en vakantie. Informatietechnologie speelt daarbij een voorname rol. De IT-organisatie heeft onder leiding van Teun van der Vorm grote slagen gemaakt.

FAN – Staat voor het Flexible power Alliance Network. Met de inbreng van IT-dienstverlener CGI is een onafhankelijke non-profitorganisatie opgezet, die met het interactieve PowerMatcher-systeem energie en elektriciteit zo duurzaam mogelijk in juiste banen probeert te leiden voor energiebedrijven, overheden en eindgebruikers.

Goyello – Is een IT-bedrijf dat ondersteuning biedt bij de ontwikkeling van nieuwe digitale businessmodellen, gebaseerd op Lean- en Agile-ontwikkelmethoden. Goyello toonde twee cases: digitalisering van het omvangrijke ‘flight book’ voor piloten en een slimme, datagerichte benadering van klanten bij een Britse verzekeraar.

ISDC – Ontwikkelde voor hun klant De Lage Landen (DLL) een volledig digitale asset management-oplossing gericht op DLL-klanten. Deze wordt ondersteund door moderne technologieën en is ontwikkeld op basis van Agile delivery, gezamenlijke research met oog op een zo groot mogelijke flexibiliteit van de uiteindelijke service.

Nerdalize – Streeft naar een wereld waarin het verwarmen van huizen gratis is en duurzame computerkracht een commodity. Dit wordt mogelijk door het plaatsen van via glasvezelverbindingen gekoppelde servers in de vorm van radiators. Daarmee wordt bespaard op de kosten voor koeling en housing van de apparatuur.

NetDialog – Is een pionier op het terrein van ‘network performance monitoring & diagnostics’ (NPMD) en ‘application performance management’ (APM). De eigen NetX-software zorgt voor het beheer en de optimalisering van applicaties en het verhogen van de end-user experience. Interoute toont zich daarbij een tevreden klant.

Quli – Is een zorgplatform dat de zorgconsument de regie geeft over zijn eigen gezondheid. Het online platform betrekt daarbij de sociale omgeving, de maatschappij, de zorgprofessionals en bedrijven om de zorgconsument te ondersteunen met een sociaal platform, een persoonlijk gezondheidsdossier en een appstore.

Radboud UMC en Philips – Zetten de patiënt centraal in het zorgproces. Samen met cloudsoftware-aanbieder Salesforce.com ontwikkelde men Hereismydata: een combinatie van een persoonlijk gezondheidsdossier, een online community, alsmede een connectiviteitsplatform voor medische apparatuur, wearables en apps.

Rockstart – Biedt een one-stop-shop om startende bedrijven succesvol door de eerste 1000 dagen te helpen. Rockstart biedt op maat gemaakte diensten die gericht zijn op het openen en creëren van netwerken, het ontsluiten van kennis van begeleiders en collega-startups, huisvesting en de toegang tot kapitaal.

Saltro – Helpt artsen en patiënten bij het stellen van de diagnose door middel van een simpel bloedtestje. Men ontwikkelde een zogenoemde ‘point of care test’ (POCT) waarbij een speciaal apparaat na een vingerprik de concentraties van bepaalde stoffen in het bloed meet. Na enkele minuten volgt volautomatisch de uitslag.

 

Picture credits: CIO Dinershow

Entrepreneur, co-founder & MD of Goyello, Webmerce, AmberVend and FindLocalGift. I love converting great ideas into new solutions. I’m both a sociologist and an electrotechnical engineer. A great combination that stimulates me to look for working solutions. I am married and a proud father of 3 great sons.

Tags: , , , ,