Is een tester iemand die de hele werkdag computerspellen speelt? Sinds ik werk als softwaretester ben ik die mening vele malen tegengekomen. Personen buiten onze branche denken dat spellen de enige applicaties zijn die getest moeten worden. Vandaar de overtuiging dat ons werk een groot feest is.

Ondertussen werken testers ook voor bedrijven die zakelijke applicaties maken voor vele sectoren. Kun je je voorstellen dat software voor gebruik aan boord van een vliegtuig niet vooraf wordt getest? Ik niet. 😉

Bovendien is het goed om te weten dat zelfs wanneer we inderdaad spellen testen, dit niet betekent dat we ons acht uur geweldig vermaken. Testen is moeizaam en verantwoordelijk werk dat tegelijkertijd heel bevredigend is. Welke eigenschappen moet je hebben om een goede tester te zijn? Het antwoord op die vraag vind je in mijn artikel.

Software Tester at Aspire Systems Poland. Agile believer, following the Agile manifesto both in her professional and private life. Passionate about databases and IT project management.