Paweł, je bent begonnen als developer. Nu ben je operationeel directeur van het bedrijf. Waarom heb je besloten je beroepsprofiel te veranderen?

Paweł Bejger: Programmeren was altijd mijn passie. Toen ik erachter kwam dat ik geld kon verdienen met die passie, besloot ik dat ik programmeur zou worden. Ik ging ervan uit dat mijn carrière zich zou ontwikkelen volgens het standaardschema: van junior, via medior tot senior developer en uiteindelijk tot software-architect.

In de loop van de tijd breidde het team waarin ik werkte zich echter uit. Er moest daarom een Team Leader worden benoemd en dat werd ik. Ik programmeerde nog steeds, maar was daarnaast verantwoordelijk voor het managen van het team, de communicatie en het oplossen van verschillende problemen. Ik ontwikkelde totaal nieuwe vaardigheden en het bleek dat het uitvoeren van dit type taken mij bijzonder goed lag.

***

In gesprek met Paweł Bejger, Operationeel Directeur bij Goyello, over zijn carrière van junior tot directeur, over de voordelen van Agile ten opzichte van Waterfall en over het leren van vreemde talen zonder dat je ervoor hoeft te betalen.

Copywriter, Content Designer and Translator, helping companies and individuals choose the best words to let the world know that they have something valuable to offer. Cat lover and runner.